Köpguide

Uppercuts - Köpguide

Att välja rätt boxningshandskar för kickboxning och muay thai som nybörjare kan kännas överväldigande. Med variation i kroppsstorlek och handstorlek, plus det breda utbudet av märken som alla har sin unika designfilosofi, är det inte konstigt att det kan vara en utmaning att hitta det perfekta paret. Vissa handskar är designade för att sitta tightare för att ge en mer precis känsla, medan andra är rymligare för att ge dina händer mer utrymme att andas. I vår köpguide kommer vi att vägleda dig genom processen att välja de handskar som bäst uppfyller dina behov, oavsett om du föredrar en snäv eller luftig passform. Vi är här för att göra ditt val enklare och säkerställa att du känner dig trygg och bekväm med dina nya boxningshandskar.

  1. Vad är Oz

Boxningshandskar klassificeras efter deras vikt, uttryckt i enheten OZ (Ounce), med vanliga storlekar som sträcker sig från 6-8, 10, 12, 14, till 16 OZ. Den optimala storleken för dina handskar bör väljas med hänsyn till din kroppsvikt samt efter vilken form av träning som ska utövas med handskarna. För teknikträning, såsom slagövningar på mitts eller tung säck, är handskar i storlekarna 10 till 12 OZ idealiska, då de erbjuder en bra mix av hastighet och skydd. För sparring rekommenderas tyngre handskar, 14 till 16 OZ, eftersom de erbjuder bättre skydd för både användaren och motståndaren, vilket möjliggör en säker och effektiv träning (Se guiden nedan). 


OZ (OUNCE)

Passar För

6 OZ 

Unga Atleter (Juniorer)

8 OZ 

Tävlingshandskar

10 OZ 

Mittsträning, Säckträning samt som Tävlingshandskar

12 OZ 

Mittsträning & Säckträning

14 OZ 

Mittsträning & Sparringhandskar

16 OZ 

Tung Sparring & atleter över 80 kg

 

  1. Hur identifierar man rätt passform

Dessa punkter är viktiga att tänka på när man ska välja handskar:


- Bekväm Passform: Handsken bör kännas åtsittande runt din hand och fingrar, men inte så tight att det begränsar rörelse eller känns obekvämt.


- Fingertoppsplacering: Dina fingerspetsar bör nå fram till handske änden utan att tryckas mot den. Detta säkerställer att dina fingrar är ordentligt skyddade utan att det känns instängt.


- Handledsstöd: En bra handske erbjuder fast stöd runt handleden, och håller handleden i en rak och stabil position. Detta är avgörande för att minska risken för skador vid träning eller sparring.


- Inget överflödigt utrymme: Det bör inte finnas överflödigt utrymme inne i handsken där din hand kan röra sig fritt. Detta kan leda till instabilitet och minska effektiviteten i dina slag.


- Ventilation: Även om handsken bör sitta åtsittande är det också viktigt att se till att den tillåter lite luftflöde för att förhindra överdriven svettning och obehag under långa träningspass.


Sammanfattningsvis är en idealisk passform för boxningshandskar den som uppnår en perfekt balans mellan komfort, stöd, och skydd för både händer och handleder. Om du är osäker på vilken storlek eller modell som passar bäst, kan du alltid kontakta oss på kundservice@uppercuts.se

 

  1. Viktigt att tänka på

Lindor 

Kampsportslindor erbjuder flera fördelar och är en viktig del av utrustningen för alla som utövar kampsporter. De fungerar som ett stöd för handlederna och skyddar knogarna vid slag och stötar. När du väljer boxningshandskar är det därför viktigt att komma ihåg att de inte ska vara för åtsittande, det måste finnas tillräckligt med utrymme för lindorna. Vi rekommenderar att du alltid provar handskarna med händerna lindade för att säkerställa en optimal passform och funktion. 


Känns dina nya boxningshandskar små?

Nya boxningshandskar kan i början kännas lite för åtsittande och styva, vilket är normalt då boxningshandskar är tillverkade av äkta läder. För att de ska forma sig efter dina händer och bli mer bekväma, är det viktigt att använda dem och aktivt träna med dem några gånger. Denna process hjälper till att mjuka upp materialet och gör så att handskarna anpassar sig bättre till dina händer och rörelser. Tänk på det som att bryta in ett par nya skor – ju mer du använder dem, desto bättre kommer de att kännas. Så ge inte upp om de känns lite obekväma i början, med lite tålamod och användning kommer dina handskar snart att sitta utmärkt.


Kontakta oss vid osäkerhet

Vi förstår att det kan vara en utmaning att välja rätt handskar, och det är vårt mål att göra denna process så enkel som möjligt för dig. Om du har några funderingar eller behöver hjälp med att välja handskar eller annan utrustning, tveka inte att nå ut till oss. Vi är bara ett meddelande bort, antingen via våra sociala medier eller direkt genom att skicka ett mail till kundservice@uppercuts.se. Du kan även nå oss via telefon genom att ringa oss på +46-590 32 14. Vi ser fram emot att hjälpa dig med alla dina frågor och se till att du får utrustningen som passar just dina behov.

 

Instagram: Uppercuts.se

Tiktok: Uppercuts.se

Email: Kundservice@uppercuts.se

Telefon: +46-590 32 14

Tillbaka till blogg